Et godt gammelt nyt navn

Habro & Finansgruppen skifter navn til Habro. Det sker, fordi vi fremover skal arbejde mere internationalt. Habro var indtil 2009 navnet på den ene halvdel af Habro & Finansgruppen.

Habro har i år fejret jubilæum. I 25 år har vi hjulpet danske investorer med at gennemføre ejendomsinvesteringer i Storbritannien, Tyskland, Danmark, Sverige og Finland. I dag administrerer vi omkring 270 ejendomsprojekter med ejendomme til en værdi af over DKK 15 mia.

80-90 % af indtjeningen i Habro stammer fra forvaltning, asset management og refinansiering af den eksisterende ejendomsportefølje. Vi har en løbende tilgang af administration via organisk vækst og er desuden altid interesseret i at deltage i konsolideringen af markedet via opkøb.

Habro forventer at holde volumen og indtjeningen på forvaltningsområdet nogenlunde konstant de kommende år.

Ny investeringsstrategi 

Væksten skal således komme fra nye investeringer, og vi arbejder i øjeblikket på flere fronter – alle med udgangspunkt i ejendomsmarkedet.

”Vi har lagt en ny vækststrategi. Habro skal bevæge sig fra at være et K/S-hus til at være et investeringshus med fokus på ejendomsmarkedet. I øjeblikket arbejder vi på en stribe af fantastisk spændende projekter med nye typer investorer, nye aktivtyper og større ejendomsporteføljer,” siger Jan M. Hansen, CEO og partner i Habro.

I de senere år har Habro derudover håndteret salg af en lang række ejendomme – især i Tyskland. Alt i alt forventer Habro at have solgt ejendomme for omkring 2 mia. kroner ved udgangen af 2016 (i perioden 2014-2016).

Ny ejerkreds

Samtidig med jubilæet træder en af stifterne, Jesper Tullin, ud af ejerkredsen.

”For 2 år siden trak jeg mig ud af den daglige drift og nøjedes med en post som bestyrelsesformand. Jeg havde et ønske om at fokusere på nogle andre ting både privat og forretningsmæssigt. Vi har altid syntes, at det er en styrke med aktive ejere, og derfor var det naturligt, at jeg nu har solgt min andel af virksomheden til Jan og Flemming,” siger Jesper Tullin. Han fortsætter dog som formand for bestyrelsen.

Nyt navn

Nu fjerner vi altså ”& Finansgruppen” og hedder fremover blot Habro. Det er primært et udtryk for den nye strategi.

”Vi kommer til at arbejde meget mere internationalt. Hvis man er en malaysisk pensionskasse, ligger Habro bare bedre i munden end Habro & Finansgruppen, som jo er tæt på umuligt at sige og forstå, hvis man ikke er dansk, ” siger Jan M. Hansen.