Hotel Scandic Silkeborg

Gode råd var dyre, da Scandic i efteråret 2013 fortalte K/S Udgårdsvej, at man ønskede at benytte sig af retten til at opsige lejekontrakten på K/S'ets hotel i Silkeborg pr. 1. februar 2014.

Scandic havde været K/S’ets lejer siden udbuddet af projektet i 2006, men pludselig var der risiko for, at det idyllisk beliggende hotel med 117 værelser, konferencefacilliter og pool kunne komme til at stå tomt inden for bare 1 år.

Habro og K/S-bestyrelsen, der består af to erfarne erhvervsfolk, satte sig for at udarbejde en plan. Først skulle der sikres en lang udlejning af hotellet. Dernæst skulle der skabes ro omkring K/S’ets finansiering, så K/S’et og investorerne selv kunne træffe beslutning om, hvornår hotellet skal sælges.

Hotellet var med årene blevet lidt træt og slidt og opfyldte ikke helt kravene til et moderne kursus- og konferencehotel.

Det stod dog samtidig klart, at Scandic gerne ville indgå en ny lejekontrakt med K/S’et, hvis hotellet kunne blive ombygget og moderniseret, og hvis der blev bygget et orangeri i tilslutning til restauranten, hvorfra gæsterne kunne nyde de naturskønne omgivelser.

Forvandling til moderne kursus- og konferencehotel

Efter lange og til tider komplicerede forhandlinger enedes Scandic og K/S’et til sidst om følgende:

 • En ny 15-årig lejekontrakt til Scandic med justering af den omsætningsbestemte leje i forhold til den hidtidige kontrakt
 • Scandics moderselskab, Scandic Hotel AB, indestår som selvskyldnerkautionist for lejers forpligtelser
 • Hotellet skulle ombygges og moderniseres, og hovedparten af værelserne skulle sættes i stand
 • Scandic skulle stå for de ejendomsmæssige forbedringer, mens K/S’et sørgede for udskiftning af inventar og driftsmidler
 • Det hele ville løbe op i 14 mio. kr., hvoraf Scandic ville komme med de 7 mio. kr. og K/S’et med resten

Forhandlingerne blev forestået af K/S-bestyrelsen med assistance og rådgivning fra Habro. Investorerne bakkede op om processen, også i de perioder hvor det så svært ud.

Habro fik til opgave at skabe ro om K/S’ets eksisterende finansiering. Lån i FIH og Sydbank blev forlænget, og der blev genforhandlet lånevilkår med de otte pantebrevsejere, der stod yderst i prioritetsrækkefølgen.

Ombygning og renovering forløb planmæssigt

Et medlem af K/S-bestyrelsen er bygningsingeniør. Han påtog sig at stå for styringen af byggeprojektet og ombygningen. Der blev tilbygget et orangeri i tilknytning til restaurantionsområdet samt et areal med nyt indgangsparti og lobby. Der blev foretaget indvendige bygningsarbejder i de eksisterende rammer, herunder i restaurant og konferencerummene samt i barområdet, ligesom både reception og udenomsarealer blev renoveret.

Køkkenadgangen og styringen af belysning er ændret, og der er konstrueret ekstra grupperum og buffetudtag. Derudover er der installeret ny ventilation med genvinding.

Til tiden og aftalt pris

Efter transformationen fremstår hotellet lækkert og indbydende. Rammerne for en virkelig god oplevelse er til stede, hvad enten man er kursist, forretningsrejsende, eller om man som enkeltperson eller familie blot har brug for en overnatning, weekend eller et ferieophold.

K/S investorerne følger nu spændt udviklingen i driften. Inden for et par år er det planen enten at sælge hotellet eller optage ny anlægsfinansiering og beholde det i en længere periode. Med en ny 15-årig lejekontrakt til en solid lejer og et ombygget, nyt og moderne hotel, er K/S Udgårdsvej igen kommet ind i en god gænge.

Fakta om Hotel Scandic Silkeborg

 • Hotel i naturskønne omgivelser
 • 3 km fra Silkeborg centrum
 • 117 rummelige og veludstyrede værelser
 • 11 møde- og konferencelokaler med plads til 260 personer
 • Fitness, sauna og afslapningsområde
 • Indendørs pool med udsigt til Silkeborg Langsø
 • Restaurant bygget som orangeri
 • Bar og café-områder