Habro & Finansgruppen køber Victoria Property Management

Med købet konsoliderer Habro & Finansgruppen sig som Danmarks største administrator af ejendomsprojekter.

Samtidig blæser virksomheden til yderligere vækst på markedet for administration af K/S’er.

Med aftalen overtager H&F et selskab, der forvalter 40 ejendomsprojekter med ejendomme for omkring 2,5 mia. kroner i Sverige, Danmark og Tyskland. Habro sidder i dag på forvaltningen af cirka 30 % af alle K/S ejendomsprojekter i Danmark og vil bruge sin styrke til at vokse yderligere.

”Det er et rigtigt godt match for os. Victoria Property Management er en veldreven portefølje med en række dygtige medarbejdere. Samtidig har selskabet en del kunder på det danske og svenske marked, hvor vi har manglet volumen. Det får vi nu. Derfor benytter vi også lejligheden til at gå offensivt ud på markedet og forsøger at vinde nye administrationskontrakter,” siger partner i H&F, Jesper Tullin.

H&F er også parat til at købe flere konkurrenter, hvis chancen byder sig. Victoria Property Management er således det 4. opkøb i H&Fs forholdsvis korte historie siden sammenlægning af administrationsselskaberne i Habro i marts 2009. I sommeren samme år købte selskabet Landic InvestorService A/S, i december måned 2009 overtog Habro selskabsadministrationen fra den konkursramte Estatum koncern og i sommeren 2011 var det Asschenfeldt Forvaltning & Administration A/S, der kom ind under vingerne. Dertil kommer den organiske tilgang af nye projekter.

”Købet af VPM er en del af den strategi, som vi lagde i 2009 om at være den største og bedste K/S-administrator. Vi er godt på vej til at have kritisk masse på hvert af de markeder, som vi beskæftiger os med.  Det gør, at vi kan levere alle de ydelser, som et K/S efterspørger i dag på alle markeder,” siger Jesper Tullin

Brugte anparter

Samtidig er der så småt igen ved at komme gang i markedet for 10-mands-projekter. Habro vurderer, at især handelen med de såkaldte brugte anparter – anparter i eksisterende projekter – vil være i vækst de kommende år. Sidste år handlede H&F anparter med underliggende værdier for omkring en halv milliard kroner. Og det vil stige i de kommende år.

”Det er vores vurdering at op mod en tredjedel af de brugte anparter skal skifte hænder i de kommende år. Det er en stor fordel for os, at vi kender så mange af projekterne helt ned i detaljer. Det betyder nemlig, at vi er de bedste til at hjælpe med at sælge dem,” siger Jesper Tullin.

 I dag administrerer Habro ejendomsprojekter med ejendomme i England, Tyskland, Danmark, Sverige og Finland. Der følger 10 medarbejdere med fra Victoria Property Management til H&F, så gruppen i dag har 60 ansatte i Danmark og 10 i England.

For yderligere kommentarer: Partner i H&F Jesper Tullin på +45 40 13 79 61

Baggrund, fakta og yderligere oplysninger: vicedirektør Jacob Høedt Larsen +45 20 31 30 54.

Fakta om Habro

  • H&F ejes af Jesper Tullin, Jan M. Hansen og Flemming Brokmose
  • Selskabet administrerer ejendomsprojekter for omkring 2.700 danske investorer
  • Ejendommene ligger i England, Tyskland, Danmark, Sverige og Finland
  • H&F beskæftiger 60 medarbejdere i Danmark og 10 på deres kontorer i London

Fakta om aftalen med Victoria Property Management

  • H&F overtager Victoria Property Management
  • 10 medarbejdere flytter med over i H&F
  • Victoria administrerer 40 selskaber med ejendomme i Danmark, Sverige og Tyskland
  • Ejendommene har en samlet værdi på omkring 2,5 mia. kroner