Styrket administration i Tyskland

Habro & Finansgruppen styrker sin K/S administration i Tyskland med købet af Asschenfeldt Forvaltning & Administration.

Det skal bruges til yderligere ekspansion på det tyske marked, og den første aftale er kommet i hus.

K/S administration handler ikke kun om selskabsadministrationen i Danmark. Lige så vigtigt er det at være til stede der, hvor ejendommen ligger. Med købet af Asschenfeldt styrker Habro & Finansgruppen sin administration i Tyskland – et stort marked for danske ejendomsprojekter.

”Det tyske marked minder på mange måder om det danske. Det, at eje en ejendom i Tyskland, er det samme som at drive en forretning. Der skal opkræves leje, vedligeholdelsen påhviler ejer og lejekontrakterne er forholdsvis korte, så der skal ske genudlejning,” siger adm. dir. Ole Timm.

Det er meget forskelligt fra Storbritannien, det andet store marked for danske K/S-investeringer. I Storbritannien er lejekontrakterne lange, og lejeren står for det meste omkring ejendommen. Derfor er ejendomsadministrationen mere arbejdskrævende i Tyskland, hvor Asschenfeldt har allieret sig med den tyske ejendomsforvalter, Ernst G. Hachmann. Deres 160 medarbejdere står for den daglige drift af ejendommene i Tyskland.

”Vi har nu kritisk masse i Tyskland med 60 ejendomsprojekter. Samtidig får vi med Asschenfeldt nogle dygtige medarbejdere med forstand på Tyskland og et godt netværk på det tyske marked. Det betyder, at vi kan servicere de tyske ejendomsprojekter endnu bedre,” siger Jesper Tullin, partner i Habro & Finansgruppen.

Det nye fokus på Tyskland har allerede ført til, at Habro & Finansgruppen har overtaget administrationen af yderligere et tysk K/S, og selskabet er i dialog med yderligere en håndfuld bestyrelser.