Opkøb af Asschenfeldt Administration

Habro & Finansgruppen (H&F) køber Asschenfeldt Forvaltning & Administration og konsoliderer sig dermed som Danmarks største administrator af ejendomsprojekter.

Samtidig får selskabet en platform for yderligere ekspansion på ejendomsprojekter i Tyskland.

Med aftalen overtager H&F et selskab, der forvalter 60 ejendomsprojekter med ejendomme i Tyskland og England for mere end 2,5 mia. kroner. Langt de fleste ejendomme er placeret i Tyskland, og aftalen ligger i forlængelse af en strategi om at styrke H&Fs position inden for forvaltning af tyske ejendomsprojekter.

H&F sidder i dag på forvaltningen af omkring 30 % af alle K/S ejendomsprojekter i Danmark. Hovedforretningen har indtil nu været engelske ejendomsprojekter, men med købet af Asschenfeldt Forvaltning & Administration tager H&F et stort skridt på den tyske side, hvor Asschenfeldt har stor kompetence, viden og netværk.

”Det har været en sand fornøjelse at handle med Asschenfeldt. Det er en veldreven portefølje. Projekterne er velkørende, og der er styr på udlejning og finansiering. Derudover er vi glade for, at ledelsen og hovedparten af medarbejderne følger med over til os. Sammen vil vi skabe det bedste fra de 2 verdener,” siger partner i H&F, Jesper Tullin.

H&F er ekspanderet kraftigt siden sammenlægning af administrationsselskaberne i Habro og Finansgruppen i marts 2009. I sommeren samme år købte selskabet resterne af Landic InvestorService og i december måned 2009 overtog H&F selskabsadministrationen fra det konkursramte Estatum.

I dag administrerer H&F ca. 330 ejendomsprojekter i England, Tyskland, Danmark, Sverige og Finland. Det gør selskabet til Danmarks største forvalter af projektselskaber.

”De seneste år har vi haft en forrygende vækst. Branchen har været inde i en konsolideringsfase. Vi ser fremtiden sådan, at det bliver helt afgørende, at forvaltere af ejendomsprojekter har en vis størrelse. Det giver mulighed for at have de specialkompetencer, som er helt nødvendige for at drive ejendomsprojekterne professionelt,” siger Jesper Tullin.

Der følger 6 medarbejdere med fra Asschenfeldt til Habro & Finansgruppen. H&F overtager kun Asschenfeldt Forvaltning & Administration. Asschenfeldt har selv via to selskaber investeret i projekterne. Disse selskaber bliver i Asschenfeldt Gruppen.

en konsolideringsfase. Vi ser fremtiden sådan, at det bliver helt afgørende, at forvaltere af ejendomsprojekter har en vis størrelse. Det giver mulighed for at have de specialkompetencer, som er helt nødvendige for at drive ejendomsprojekterne professionelt,” siger Jesper Tullin.

Der følger 6 medarbejdere med fra Asschenfeldt til Habro & Finansgruppen. H&F overtager kun Asschenfeldt Forvaltning & Administration. Asschenfeldt har selv via to selskaber investeret i projekterne. Disse selskaber bliver i Asschenfeldt Gruppen.