Habro & Finansgruppen – Den store fusion

I mange år var administrationen af K/S-projekter en biting for de fleste projektudbydere. Det besluttede de fire partnere i Habro Finans og Finansgruppen sig for at lave om på for godt et år siden. I dag er deres fælles selskab, Habro & Finansgruppen, så Danmarks største projektadministrator.

Det gode forhold mellem Habro Finans og Finansgruppen går i virkeligheden flere år tilbage. I 2004 var Jan M. Hansen fra Habro Finans og Jesper Tullin fra Finansgruppen med til at stifte Danske Ejendomsprojektudbyderes Brancheforening. Jesper Tullin blev formand, Jan M. Hansen næstformand. Foreningen arbejder for fremme tilliden til investering i ejendomsprojekter. Det arbejde viste hurtigt, at partnerne bag de to virksomheder tænker meget ens.

“Det gik hurtigt op for mig, at folkene i Finansgruppen var meget ordentlige. Der blev ikke skåret nogen hjørner, og ekspertisen var ekstremt høj, når forskellige K/S-problemstillinger skulle løses. Det er fuldstændig de samme ting, som Habro altid har stået for,” siger Jan M. Hansen.

I forbindelse med finanskrisen måtte flere administratorer dreje nøglen om, og der opstod et behov for professionel selskabsadminstration. Derfor besluttede de to virksomheder sig for at slå sig sammen og begynde at se på markedet for administration af kommanditselskaber. Forholdsvis hurtigt overtog det nye selskab en del administrationsaftaler fra Griffin og Landic Properties. Senere kom næsten 100 K/S’er til fra det nu konkursramte Estatum.

“Hvis jeg skal være ærlig på branchens vegne, så var administration af kommanditselskaber nok i mange år en bibeskæftigelse for de fleste udbydere. Lejerne havde det godt, ejendommene steg i værdi, og der var masser af finansieringsmuligheder. Men det har finanskrisen for alvor lavet om på. I dag er administrationen langt mere krævende og langt mere betydningsfuld. Vi mener, at man som administrator i dag er nødt til at have en vis størrelse, så man kan have de rigtige spidskompetencer blandt sine medarbejdere. Men også så man har noget vægt hos finansieringskilderne. Det er det, vi nu er ved at skabe,” siger Jan M. Hansen.

Den 1. marts flyttede de 60 danske medarbejdere fra Finansgruppen, Habro, Landic Investorservice og Estatum så sammen i Amaliegade 27, og Habro & Finansgruppen blev også en fysisk realitet. I dag administrerer selskabet omkring 280 selskaber med ejendomme til en værdi af ca. 25 mia. kroner.

Fakta om Habro & Finansgruppen

  • Partnerne i Habro & Finansgruppen er Jan M. Hansen, Jesper Tullin, Peter E. Nielsen og Flemming Brokmose. De er alle fire involveret i den daglige drift
  • Selskabet har 50 medarbejdere i Danmark og 10 i London
  • Habro & Finansgruppen administrerer selskaber med ejendomme i England, Danmark, Sverige, Finland og Tyskland